Kombucha

- Handcrafted organic kombucha

made with consideration and love

at a small batch brewery 

in Alingsås -

 

Green life kombucha är den andra KRAV-märkta kombuchan i Sverige.

Vi började vår kombucharesa 2013 och  det märks att fler och fler får upp ögonen för kombucha och vill ta del av den goda hälsosamma drycken. Vi kommer fortsätta ta fram nya spännande smaker och göra kombuchadrickandet till en smakupplevelse.

Green life kombucha är en smakrik ekologisk kvalitékombucha med noga utvalda ingredienser och smakkombinationer. Ambitionen är att kombuchan ska betraktas både som den hälsosamma dryck det är men även vara en god smakupplevelse som får smaklökarna att dansa ett varv. Den ska kunna drickas både som hälsodryck - som får magen glad och tarmbakterierna att jubla - men även som måltidsdryck, törstsläckare, till fikan och som alkoholfritt bubbel. 

VAD ÄR KOMBUCHA?

Kombucha är en fermenterad tedryck som innehåller levande bakteriekultur, organiska syror, antioxidanter(polyfenoler), aminosyror, vitaminer(B och C) och enzymer. Bakteriekulturen består av en "svamp" som kallas för SCOBY.  SCOBY=Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast

Under fermenteringen livnär sig SCOBYN på socker och producerar då dryckens alla nyttigheter.

 

Forskning kring bakterier och dess påverkan på hälsan är i full gång och det pratas mycket om kopplingarna mellan tarmflora-immunförsvar och tarmflora-mental hälsa.

Inte konstigt att drycken har några brygg-år på nacken och fått sitt epitet; bryggandet sägs ha startat för flera tusen år sedan i Asien och kallades för "Elixir of life".

FLASKOR

Vi har gjort ett aktivt val att använda glasflaskor till kombuchan då företagets filosofi är att använda så lite plast som möjligt både för hälsans och miljöns skull. Plast och kombucha går inte hand i hand.

Vi har även retursystem på flaskorna så att dessa i största möjliga mån ska kunna återanvändas och fyllas med kombucha igen. 

SMAKER

 

Premium

Ekfatsfermenterad Lagrad KRAV

Ekfatsfermenterad Torr KRAV

Lovely Green KRAV

Lovely White KRAV

Lovely HOPe (Humle) 

Lovely Lingonberry KRAV

Lovely Flower Power Ros EKO

Äkta Vanilj KRAV

Saffran EKOOrdinarie

Naturell KRAV

Tulsi-Lime EKO

Enbär KRAV

Yerba mate-Chaga-Apelsin

Hibiskus-Blåbär KRAV

Hibiskus-Hallon-Anis EKO

Chai KRAV

Chai-Gurkmeja KRAV

Sköna Kaffe Böna KRAV
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

BLI ÅTERFÖRSÄLJARE